Proiecte Tutoriale iunie 21, 2017

Cum sa folosesti 2 modele simple pentru a tricota un sal de plaja cu dantela.

  • sal de plaja tricotat 4
  • sal de plaja tricotat 3
  • sal de plaja tricotat 5
  • sal de plaja tricotat 2
  • sal de plaja tricotat 6
  • sal de plaja tricotat 1
  • sal de plaja tricotat 7

Cum se face, cum nu se face, dar am reusit sa tricotez primul meu sal de plaja!!! Eu, care ma uitam lung si oftam cand vedeam toate salurile acelea frumoase de vara tricotate cu cea mai fina dantela. Incercam sa caut diverse tutoriale mai usoare, mai pe intelesul meu, doar sa fiu dezamagita cand ajungeam sa vad cate randuri trebuie sa tin minte pentru a reusi sa tricotez dantela. Intr-un final, am gasit un model de dantela si sa iti spun un secret… a fost foarte usor de tricotat! Tot ce trebuie sa ti minte sunt trei randuri care se repeta. Poti sa le aplici la orice proiect, fie ca vrei sa tricotezi circular sau normal. Se poate tricota cu orice fir de vara, eu am optat pentru un fir mai subtirel de bumbac de la Catania.

Proiectul pe care l-am ales este un model propriu de sal de plaja, care habar nu aveam cum o sa iasa la inceput. Eram in stadiu de incercare si ma asteptam la multi nervi, dar pana la urma a fost un succes, dupa spusele posesoarei salului, verisoara mea, care l-a primit pe post de cadou de absolvire. Firul de bumbac de la Catania este foarte fin si este extrem de comod de purtat.

Cateva lucruri pe care ar trebui sa le precizez despre acest sal de plaja: am folosit 2 marimi diferite de andrele, marimea 4 mm pentru banderola de la gat si marimea 5 mm pentru dantela, astfel incat sa arate un pic mai lejera. Eu l-am facut mai scurt, pana la jumatatea mainii, dar am vazut astfel de saluri mai mari, asa ca poti sa il faci mai lung. Salul de plaja este tricotat pe circular, deoarece eu sunt mare fan de tricotat pe rotund, dupa cum se poate vedea si din celelalte tutoriale. Consider ca tricotatul pe circular arata mai ingrijit si nu mai ai acele cusaturi de final pe care nu ma pricep sa le fac asa de bine.

Daca vrei sa fi admirata la mare in concediul acesta, hai sa tricotam si aceasta poveste despre cum sa faci un sal de plaja cu dantela.

Ce ai nevoie pentru un sal de plaja


Materiale necesare:

Andrele de 4 mm

Andrele de 5 mm

2-3 ghemuri de Schachenmayr Catania cod culoare 173 ( albastru deschis)

Tensiunea firului:

Ai nevoie de 26 ocuri si 36 randuri pentru un patrat de 10×10 cm lucrat in punct jerseu (un rand pe fata, celalalt rand pe spate)

model tensiune sal de plaja

Dimensiuni finale:

Circumferinta la gat: 82 cm

Circumferinta de la baza: 114 cm

Lungime totala: 35 cm

marimi finale sal de plaja

Modele de tricotat folosite:

Model de tricotat grecesc 4 cu 4 (nu stiu cum se numeste, asa ca l-am poreclit eu)

R1: se tricoteaza pe fata toate randurile

R2 : *4 ocuri pe fata, 4 ocuri pe dos*, se repeta ce este intre ** pana la finalul randului

R3,R4,R5: se repeta R2

R6 : *4 ocuri pe dos, 4 ocuri pe fata*, se repeta ce este intre ** pana la finalul randului

R7,R8,R9: se repeta R6

Se mai repeta R2 inca de 4 ori

Model dantela pentru tricotat circular

Se monteaza un numar par de ocuri

R1: *1 jeteu (se da firul peste andreaua dreapta), 2 ocuri se tricoteaza impreuna*, se repeta ce este intre ** pana la finalul randului

R2: se tricoteaza toate ocurile pe fata

R3: *2 ocuri se tricoteaza impreuna, 1 jeteu (se da firul peste andreaua dreapta)*, se repeta ce este intre ** pana la finalul randului

model final sal de plaja circular

Cum sa tricotezi un sal de plaja


Pentru a tricota un sal de plaja se monteaza 132 ocuri pe andrelele de 4 mm, se unesc, si se pune un marcator pentru a sti unde incepe randul.

Se tricoteaza 17 randuri sau 4 mm cu modelul grecesc explicat mai sus, care este banda de la gat. Dupa ce ai terminat, se schimba andrelele cu cele de 5 mm si se trec toate ocurile pe acestea si se incepe cu dantela. Se tricoteaza 31 cm cu dantela explicata mai sus, sau pana consideri ca este destul de lung.

 

Unul dintre lucrurile care m-au uimit la acest model este cat de usor este de realizat si cat de frumos arata. Un mare plus l-a avut si materialul, bumbac 100% de la Catania. Este asa de fin, se simte extraordinar pe piele si nu se scamoseaza. Este moale, se lucreaza foarte frumos cu el, ocurile stau bine pe andrele, nu aluneca, si lucrul se inalta repede. Si eu ma gandesc serios sa imi fac un sal de plaja, chiar daca nu o sa ajung la mare anul acesta, o sa il port in plimbarile noastre prin tara.

Voi ce probleme ati intampinat cand ati incercat sa tricotati dantela? Astept opiniile voastre in sectiunea de comment de mai jos.

You Might Also Like

Leave a Reply

Iti place articolul?

Daca doresti sa te tinem la curent cu ultimle noutati de pe blog completeaza formularul cu numele si adresa ta de email si da click pe buton.